tisdag 29 januari 2013

MODERATERNAS DÅLIGA DAGAR… del 1 (2)

UnderMattan-bloggens nya serie om våra (M)-politiker och deras vänner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

——DEL 1——


Moderat toppolitiker
åtalas för snatteri

Publicerad 6 mars 2012
Charlotte Zethelius (M), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, åtalas för snatteri  och  tar nu time out från politiken tills domen fallit.

 Charlotte Zethelius är en av Moderaternas tyngsta politiker i Helsingborg. Förutom ordförandeskapet i idrotts- och fritidsnämnden är hon även ledamot i fullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen.

Nu står hon åtalad för snatteri på Ica Maxi vid Drottninghög.

– Jag förstår att detta kan skada förtroendet för mig. Därför har jag tillsammans med ledningen bestämt att ta en time out, säger hon till HD.

Hon lämnar sina politiska uppdrag tills tingsrättens dom faller.

Charlotte Zethelius anklagas för att ha tagit varor för 600 kronor vid sitt besök i varuhuset för tre veckor sedan. I polisens förhör framkommer att hon betalade för en del varor, men sedan gick larmet och det visade sig att hon hade fler varor i sin privata bag.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moderat riksdagsledamot
dömd för grovt bedrägeri 


Han tjänar 42 miljoner per år och får
dessutom 115 000 från riksdagen

2011-11-02,
Stig Bertilsson (M) har en inkomstgaranti sedan han lämnade riksdagen – trots årsinkomster på upp till 42 miljoner.
Metro uppger: Tjänar 42 miljoner om året  – får 115 000 av statenFöre detta riksdagsmannen Stig Bertilsson (M) har en årsinkomst på 42 miljoner kronor. Ändå får han 9 611 kronor i månaden i inkomstgaranti  drygt 115 000 per år från det som kallats ”riksdagens egen a-kassa”. Helt enligt reglerna, menar Statens pensionsverk.


Stig Bertilsson var riksdagsman för Moderaterna mellan 1987 och 1996. Han förlorade sin riksdagsplats sedan han dömts för grovt bedrägeri. Stig Bertilsson har inkomstgaranti från riksdagen sedan 1996 och har rätt till den fram till pensioneringen i mars 2015. En period på 19 år. 


- Hittills har han fått 1,9 miljoner kronor i ersättning sedan han lämnade riksdagen.

Läs mer i Metro


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 
Moderat Politiker
döms för bedrägeri

SR -SVENLJUNGA 07 februari 2011 kl 11:39 , Nyheter P4 Sjuhärad
Regionpolitikern Margaretha Bjälkemo från Örsås utanför Svenljunga döms till villkorlig dom och dagsböter för grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. Samtidigt som hon fått arvode som politiker har hon fått ut över en halv miljon kronor i sjuklön.


Margaretha Bjälkemo har tidigare sagt att hon anser sig blivit förd bakom ljuset och inte fått tillräckligt information från Försäkringskassan. Men Bjälkemo satt en period i Försäkringskassans socialförsäkringsnämnd och Länsrätten har tidigare konstaterat att hon därför inte kan hävda att hennes kunskaper är otillräckliga.

- Hon har därför tidigare dömts av länsrätten att betala tillbaka de pengar hon felaktigt fått ut i sjuklön.

Åklagare Daniel Edsbagge säger till P4 Sjuhärad att han är nöjd med domen i tingsrätten idag, som innebär att Margaretha Bjälkemo ska betala 70 dagsböter. Brottet i sig skulle kunna motivera ett fängelsestraff, säger Daniel Edsbagge, men med hänsyn tagen till Bjälkemos ålder och det faktum att brottet ligger flera år tillbaka i tiden, så valde Edsbagge att yrka på villkorlig dom och dagsböter.

Margaretha Bjälkemo förnekar brott. Nyheterna har sökt henne för för en kommentar, men inte lyckats få kontakt.

Margaretha Bjälkemo var med och startade Sjukvårdspartiet och har varit aktiv både i kommunalpolitiken och i regionen. Hon sitter i kommunfullmäktige i Svenljunga för moderaterna.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moderat åtalas på nytt
misstänkt för bedrägeri


Publicerad 11 november 2011 - 14:29
Moderaten Ulf Ranstorp, som tidigare var politiker i Laholm, har åtalats på nytt misstänkt för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.

Ranstorp misstänks ha förfalskat sin exfrus namnteckning på ett skuldebrev för att få ett lån på 415 000 kronor. Han dömdes i våras
för bokföringsbrott, och denna gång rör det händelser från 2007. Ranstorp var tidigare ordförande i servicenämnden i Laholm.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Michaela Forni, Anna Hibbs och Katrin Zytomierska...
- har alla fått betalt av Moderaterna.Bloggarna som får
betalt av Moderaterna


 • Anna Hibbs, Stureplan.se, 36 400 unika besökare/vecka.

 • Amir Akrouti, Gaybloggen.com, 152 818 besökare/vecka

 • Michaela Forni, Stureplan.se, 48 800 unika besökare/vecka.

 • Marcus Olausson, glife.se, uppgift saknas.

 • Petra Tungården, Bubbelroom.se, 5 600 unika besökare/vecka.

 • Katrin Zytomierska, Finest.se, 203 000 unika besökare/vecka.

 • Dasha Girine, nojesguiden.se, 2 500 besökare/v.

Moderaterna i Stockholm betalade sju kända bloggare, för att göra reklam för partiet under valrörelsen 2010. Lagen tvingar bloggare att ange när de får betalt för att sälja väskor och skönhetsoperationer – men inte när de får pengar för att göra politisk reklam.


- Moderaternas kampanjsida länkade vid valet 2010 till sju kända privatbloggare, som då tillsammans hade nästan en halv miljon besökare per vecka.

*/ Källa: DN – 2010


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moderat pekas ut som 

möjlig Palmemördare


Nyhetsverket Publicerad: 2010-09-16

I senaste numret av tidningen Proletären pekas en moderat riksdagsman ut som "tänkbar baneman" vad gäller mordet på Olof Palme. I rubriken ställs frågan "Är Palmes mördare riksdagsman?"

Proletären är Kommunistiska Partiets tidning och de har i över 20 års tid skrivit om polisspåret. Detta ledde 1989 till att Proletären förlorade ett tryckfrihetsmål mot några av de poliser som tidningen namngett för möjlig inblandning i mordet på Olof Palme. I rättegången företräddes chefredaktören Roger Gross av Christian Diesen, numera professor i processrätt.

- I artikeln om den moderate riksdagsmannen, som var polis vid tiden för Palmemordet, hävdas det att en facklig polis sagt om honom att han "är en av de värsta nazisterna av dom alla i A-turen!" på Norrmalspolisen.

Proletären skriver att de begärt ut de tips som finns i Palmeutredningen om riksdagsledamoten men att de inte fått ut ett enda dokument med hänvisning till att det kan "försvåra utredningsläget i den pågående utredningen".

Enligt tidningen har två kvinnor identifierat riksdagsmannen i närheten av mordplatsen. Kvinnorna har sagt att moderaten haft en walkie-talkie i ena handen och en revolver i den andra.

Artikelförfattaren Olle Minell undrar ifall anledningen till hemligstämpeln är att den utpekade är en moderat riksdagsman.

Anti Harald Avsan - Moderat politikerMODERAT

BASEBOLL-POLITIK

MÖRDADE PALME?

Anti Harald Avsan, född 8 januari 1958,är en svensk politiker (moderat) och riksdagsledamot sedan år 2006. Han är invald i riksdagen för Stockholms läns valkrets på plats 174 och bor i Segeltorp i Huddinge kommun.

Avsan är ursprungligen från Estland och är även en före detta medlem av den notoriskt brutala basebolligan, en gatuvåldsgrupp av civilpoliser som uppträdde i Baseballskepsar.

Basebolligan var orsaken till diverse dödsfall bland hemlösa och socialt utslagna. De var kända i Stockholm för att ytterst rått ha misshandlat folk ur dessa grupper, samt envar som inte genast lytt deras order.

Gruppen startades av Stockholms länspolismästare Hans Holmér. De utvecklades till A-turen piketpolisen. Medlemmar ur denna blev sedermera, Holmers ”livvaktsstyrka”.

Avsan var en av ledartyperna inom denna grupp. Medlemmar ur gruppen har ofta förekommit och förekommer än i nazist och rasistkretsar. Vissa har så sent som 2011 åtalats för våldtäkter, misshandel och annat. Medlemmar ur gruppen har mördat (även vid sidan av tjänsten) och på senare tid också anklagats för nya mord.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dömd moderat
gör snabb karriär

Publicerad 3 juli 2007.
KÄVLINGE. Trots skulder och konkurser har Dietmar Olbrich gjort en kometkarriär inom Kävlingepolitiken. Kommunrevisorn i Kävlinge, Dietmar Olbrich, dömdes i fjor i Lunds tingsrätt att betala en skuld från 1990-talet.


Han driver ett konkursmässigt bolag med skatteskulder.

- Han har gjort en personlig konkurs och tre företagskonkurser.

– Det är naturligtvis en fläck i det hela, säger han.

Olbrich har gjort en snabb politisk karriär. Förra mandatperioden valdes han in som moderaternas ersättare i fullmäktige och utsågs till ordförande för kommunrevisionen och lekmannarevisor i det kommunala bostadsbolaget KKB.

– Där har de tagit vara på min kompetens, säger han. Efter valet och maktskiftet gick ordförandeposten till socialdemokraterna.

Inom partiet sitter Dietmar Olbrich i den lokala styrelsen och han är ordförande för Kävlingemoderaternas valberedning. Inom ”den inre kretsen” i partiet är hans bakgrund känd, försäkrar han.

– Jag har varit så uppriktig som möjligt utåt.

Förra året dömdes Dietmar Olbrich av Lunds tingsrätt att betala en gammal skuld från 1990-talet. Skulden kommer från ett lån och en checkkredit, som sades upp i samband med hans personliga konkurs.

- Domstolen slog fast att Dietmar Olbrich skulle betala närmare 300000 kronor inklusive räntor, men Olbrich gjorde en uppförelse med kreditbolaget, som gick ut på att han bara behövde betala 15 procent av skulden.

– För att gå med på det ville de ha domen på mig. Förmodligen ville de ha ett aktuellt bevis på skuldsituationen om jag inte orkade med uppgörelsen.

Att han dröjde nära femton år med att betala skulden förklarar han med att han först av allt ville göra rätt för sig mot privatpersonerna och då fick bankerna komma i andra hand.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


M-politiker begär sänkt hyresersättning

Publicerat: 2011-10-18

Efter uppmärksamheten kring Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholts felaktiga hyresersättning har nu ytterligare två riksdagsledamöter begärt sänkt ersättning för de övernattningslägenheter de har i Stockholm, enligt SVT:s Rapport.

Det handlar om moderaterna Betty Malmberg och Anne Marie Brodén. Båda vill bland annat att den ersättning de får för logi halveras.

Sedan tidigare har även centerpartisterna Emil Källström och Erik A Eriksson fått för mycket pengar som de nu betalar tillbaka.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MODERATA MYGEL-PENGAR

Redan när Arkelsten fick jobbet som moderaternas partisekreterare kritiserades hon på ledarplats i Expressen för att hon behöll styrelseuppdraget i börsnoterade Swecokoncernen.

"De som bestämmer spelreglerna för näringslivet ska inte själva delta i matchen", skrev ledarskribenten Eric Erfors och krävde att hon avsade sig styrelseposten.

För extraknäcket i styrelsen kunde Arkelsten kvittera ut 175000 kronor per år. Efter att avslöjandet om bjudresan blivit känt på onsdagen börjar DN ställa frågor om uppdraget.

Klockan 13.05 på onsdagen var beskedet från Sofia Arkelstens pressekreterare att hon sitter kvar i Swecos styrelse. Men redan klockan 14.06 avgick Arkelsten.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------”Care(m)aspelet” lär


anställda att spara


 Avdelningarna inom åldringsvården tvingas tävla i att kosta minst. Skandalerna kring vårdföretaget Carema fortsätter. Med ”Caremaspelet” ska de anställda lära sig spara pengar på de äldres vård.

*

De tvingas också tävla i att spara genom att beställa för lite mat och använda ett minimum av blöjor, skriver Dagens Nyheter. ”Som en liten tävling varje månad – se vilken avdelning som legat på minst kostnad”.

Det skriver Carema i sina personaldokument på boendet Kastanjen i Järfälla, enligt Dagens Nyheter. De anställda tvingas spara in på blöjor, de äldres mat (mat för sju ska räcka till tio personer) och andra förbrukningsvaror.
Om det brinner ska de först försöka släcka själva, innan de slår larm, enligt DN. En utryckning från räddningstjänsten kostar nämligen pengar.


- De anställda på CAREMA ska enligt rekommendationen spela minst en halvtimme och svaren kan komma att sparas i en ”förbättringslogg”.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Maria Dellham (m)

Moderat landstingspolitiker
dömd för bedrägeri


 06 december 2005 kl 15:09 , Nyheter P4 Västmanland
Maria Dellham, moderat oppositionsråd i landstinget, dömdes idag av Västmanlands tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för bedrägeri.

Maria Dellham har enligt rätten medvetet tagit emot 60 000 kronor för mycket från försäkringskassan, under två års tid. Hon har fått halv förtidspension trots att hon arbetat 75 procent vid regionsjukhuset i Strömsholm.

Som en följd av domen har Maria Dellham idag lämnat alla sina politiska uppdrag inom landstinget. Hon var bland annat ledamot i landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige.

Tomas Högström, ordförande för Moderaterna i Västmanland, är inte förvånad över Dellhams avhopp:

-Vi har ju klart från moderaternas sida tidigare deklarerat att vi har ju som policy att en fällande dom i sådana här sammanhang leder till att man inte längre kan sitta kvar i förtroendeuppdrag, oavsett om man ska överklaga eller inte, säger Tomas Högström till P4 Västmanland.

P4 Västmanland har under tisdagen inte lyckats nå Maria Dellham för en kommentar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moderatpolitikern dömd för sexbrott

N24 - 29/12 2011
Före detta kommunalrådet Per Asklund (M) dömdes på torsdagen för försök till sexköp.

Moderate politikern Per Asklund har dömts till ett bötesstraff för försök till sexköp. Beskedet kom på torsdagsförmiddagen i Laholms tingsrätt och Asklund, som tog en så kallad time out från sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Laholm när åtalet blev känt, ska betala 40 dagsböter, totalt 8 000 kronor, för sitt brott, skriver Hallandsposten.

Asklund har, enligt domen, betalat för sexköpet men inte hunnit genomföra de sexuella handlingarna. Hans egen förklaring beskrivs av tingsrätten som "så osannolikt att det kan bortses från”.


Några dagar efter åtalet avslöjade Hallandsposten också att Asklund surfat porr och besökt eskortsidor på sina tjänstedatorer.


I samband med avslöjandet avgick Asklund från sina politiska uppdrag

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DEMENT 91-ÅRING UTVISAS

20 October , 2011. 91åriga Ganna Chyzhevskas öde har berört svenska folket. Men trots folkstormen mot utvisningsbeslutet står migrationsminister Tobias Billström (M) fast vid att lagen inte bör ändras. Det blir helt enkelt för dyrt, anser han. Sverigedemokraterna och Svenska Nazistpartiet instämmer. 


Pengarna för att vårda människor är slut. De tog slut så fort vi moderater kom till makten. Det finns viktigare saker att satsa på än gamla sjuka utländska kärringar.

Vi moderater har viktigare projekt som t e x att rädda några av våra kompisars banker och samtidigt ännu en gång lura av er skattebetalare några hundra miljarder, så att vi kan hjälpa USA att finansiera nästa krig mot araberna.
Iran verkar lockande…Våra andra små kompisar, Sverigedemokraterna, hjälper oss hålla koll på invandringen så att blatt…
… ursäkta invandrarna,  gör det vi tog hit dom för, nämligen arbeta åt oss dygnet om för jordnötter i lön.

Det bästa med det hela är att Svensson älskar upplägget…
Svensson slipper göra skitjobben plus att han får pizza levererad till dörren billigt!-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Korvsugne" moderaten

fälld för försök till sexköp

N24 - 16/9 2011 10:35
Den "korvsugne" politikern Rolf Gunnarsson fälldes på torsdagen i Stockholms Tingsrätt för försök till sexköp.


Försöket att köpa sexuella tjänster slutade med 13 000 kronor i böter. På torsdagen fälldes Rolf Gunnarsson, tidigare moderat toppolitiker, i Stockholms Tingsrätt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Gunnarsson efter en middag i mars blev sugen på korv - men i stället för att köpa mat försökte han köpa sex.

"Lite hungrig"

I Tingsrätten uppgav Rolf att han efter en middag i våras var på väg till sitt hotell, men kände ett litet matsug komma krypande. Han åkte till den ökända Malmskillnadsgatan. När Gunnarsson kom fram till gatuköket stötte han ihop med en kvinna. Kvinnan behövde skjuts hem och den välvillige Rolf tog då en taxi med henne. Han erkänner att han hade klart för sig att kvinnan kunde vara antingen narkoman eller prostituerad.

I förhör har kvinnan sagt att hon inte minns exakt vad Gunnarsson sa den kvällen. Hon säger dock att hon fick intrycket av att han ville köpa sex av henne. Hon kan ha svarat ja, det minns hon inte, trots att hon inte ville. Som hon minns det så erbjöd han henne betalning.

Medveten om att kvinnan var prostituerad

I domen skriver Tingsrätten att det är utan tvivel att Gunnarsson befunnit sig på platsen, vid tidpunkten - där ska han ha samtalat med flera kvinnor. Det är fullt klart att han vetat om att hon var prostituerad och att han lämnat platsen tillsammans med henne.

De uppgifter som kvinnan lämnat under ed stöds av vittnesuppgifter från polis som talat med kvinnan. Rolf Gunnarson ska ha erbjudit henne 1000 kronor för sex.

Trodde åtalet skulle ogillas

I ett pressmeddelande skriver Gunnarsson att han är besviken på böterna om 13 200 kronor.

– Jag var tämligen säker, då jag lämnade domstolen i torsdags, att åtalet mot mig skulle ogillas. Vittnesförhör stärkte starkt min berättelse. Därför kommer domen som en stor besvikelse, skriver han enligt dt.se.

Han menar att han hört att domen innehåller felaktigheter, trots att han själv inte har hunnit läsa den. Tillsammans med vänner och familj ska han gå igenom domen och sen se om han tänker överklaga.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIMBRO + NAZISTERNA = SANT

Först publicerat: ETC torsdag, oktober 20, 2011 – 12:46

Att det kommer kontroversiella utspel från den liberala tankesmedjan Timbro är knappast något nytt eller särskilt överraskande. Men att tankesmedjan propagerar för att alliansen ska släppa in Sverigedemokraterna i beslutsrummen förvånar i alla fall mig.

Timbros Markus Uvell har vid flera tillfällen vädrat frågan, nu senast i en debattartikel på Newsmill.
”SD är idag de facto, med undantag för invandringspolitiken, ett mittenparti. Det blir ännu tydligare med det nya principprogrammet, partiet intar på punkt efter punkt mittenpositioner…


Om de borgerligt konservativa dragen blir mer dominerande skulle det skapa en mycket stabil majoritet för borgerlig politik på flera områden”, skriver han.

Hur Timbro får ihop det rent ideologiskt fattar jag inte – att mota ut invandrare ur landet kan väl aldrig rättfärdigas inom liberalismen? Visst, Uvell skriver i artikeln att alliansen inte ska låta SD bestämma något när det gäller invandring.

Men eftersom SD:s huvudfråga är just invandringen är det de enda de skulle kräva i ett samarbete och därmed tvinga fram en mer restriktiv politik.

Det går – utöver den rent ideologiska tveksamheten – att fundera över vad de företagare anslutna till Timbros födokrok Svenskt Näringsliv anser om den inslagna linjen.Klara Strandberg
————————————————————————————————————————

*M:s SD-flirtar – vi har hela listan*

*SD stödjer fortfarande M 9 av 10 gånger*------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Littorin anklagas för att ha köpt sex

N24 - 10/7 2010
Den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin avgick under dramatiska former under politikerveckan i Almedalen. Nu uppger Aftonbladet att anledningen till avhoppet är att Littorin ska ha köpt sex av en kvinna 2006.


I slutet av sommaren 2006 ska tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin fått kontakt med Anna, 30, via sexsajter på internet, uppger Aftonbladet.

Littorin ska ha kontaktat Anna, som då var 26 år, under pseudonym och även använt sig av en hotmailadress som anspelade på sex.

– Vi hade kontakt under en tid. Han skrev att det var jobbigt med frun och att han bodde precis på andra sidan Lidingöbron. Jag var tydlig med att jag var en betalflicka men jag tror att han ville få det att kännas som något annat. Ibland får man vara lite av en terapeut, säger Anna till Aftonbladet.

Sexköpet

Enligt Aftonbladet, som gått igenom Annas dator och säger sig ha kontrollerat uppgifterna, ska Littorin sedan träffat Anna på sensommaren.


– Han betalade redan i hallen.


- Han hade 2 000 kronor kontant som han tog fram ur byxfickan. Sen gick vi in mot sängen, säger hon till Aftonbladet.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carl Bildt -  ”Folkmords(m)iljonär”

Att Lundin Oil har utnyttjat det sudanesiska inbördeskrigets splittringar är väldokumenterat; i exploateringssyfte har oljebolaget samarbetat med en regim och en milis som har massmördat, fördrivit och våldtagit.

Man har rent av hjälpt till att hålla inbördeskriget i gång. Bildt har, med andra ord, tjänat grova pengar på brott mot de mänskliga rättigheterna. Han är, med Leo Lagercrantz uttryck, en ”folkmordsmiljonär”.

- Carl Bildt, var styrelseledamot i Lundin Oil innan han blev utrikesminister.

 Carl Bildt var också nära vän med, Bertil Lundin, chefen för den hemliga avdelningen, s.k. Inhämtningen. Kontoret för särskild inhämtning (KSI) (tidigare SSI, Sektionen för Särskild Inhämtning; dessförinnan IB, är en avdelning som ingår i den svenska militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST).----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poliser undersöker
misstänkta moderater

GÄVLE -  Publicerad 9 februari 2012
Efter Gefle Dagblads avslöjande inleder nu polisen en undersökning mot de två moderater som misstänkts ha förskingrat pengar ur moderata ungdomsförbundets kassor.
– Det är positivt att polisen agerar, säger oppositionsrådet Inger Källgren Sawela, M, till Gefle Dagblad.I går berättade GD om de två moderata politiker som har tagit pengar från Moderata ungdomsförbundets kassor för distriktet och Gävleföreningen.

- Partiombudsmannen och revisorn Mårten Strömberg berättade att de två politikerna tog pengar ur kassorna för att betala sina hyror.

*

Mikael Hedström, presstalesman för Gävleborgspolisen, förklarar att polisen agerar på den uppgift som kommit fram genom Gefle Dagblads granskning.– Det som händer nu är att polisen tar kontakt med moderaterna i Gävle för att få så mycket information som möjligt för att upprätta en anmälan, säger Mikael Hedström.

Inger Källgren Sawela välkomnar att polisen undersöker saken och säger att det är upp till Mårten Strömberg att göra en polisanmälan för ungdomsförbundets och partiets räkning. De två politikerna har uteslutits ur partiet och har fått lämna sina politiska uppdrag.

– Det är jättetråkigt. I huvudsak har vi låtit MUF centralt sköta det här ärendet, det jag har gjort är att se till att de här två personerna har lämnat sina förtroendeuppdrag för kommunen, säger Inger Källgren Sawela till Gefle Dagblad.

Mårten Strömberg berättar för GD att bokslutet inte är helt klart än och därför är 120 000 kronorna det belopp som han än så länge känner till. De pengarna har betalats tillbaka.

– En polisanmälan är absolut inte uteslutet, men vi måste ha alla fakta på bordet först, säger Mårten Strömberg till Gefle Dagblad.

- MUF:s Gävleförening fick förra året 152 744 kronor i bidrag från kommunen. Det innebär att de två moderaterna tagit en betydande del av bidraget för privata utgifter.

GD har under torsdagen fortsatt att söka de två uteslutna moderaterna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moderatpolitiker fast för rattfylleri

”Jag skäms och tycker det känns fruktansvärt”


Sundsvalls Dagblad Publicerad 15 oktober 2011

Margareta Engström, moderat lokalpolitiker i Sundsvall, har åkt fast för rattfylleri. I början av september stoppades moderatkvinnan i sin bil av en polispatrull, och har nu fått ett strafföre­läggande på 40 dagsböter.

Margareta Engström sitter som nämndeman i tings­rätten, och säger sig på Moderaternas lokala hemsida vilja sätta fokus på bland annat brottsbekämpning.

Margareta Engström låter uppriktigt olycklig när hon ger en kommentar till Dagbladet:

– Jag skäms och tycker att alltihop känns fruktansvärt.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Reinfeldt vill alla skall

jobba till 75 års ålder

February 8, 2012

Nu sa visst någon kritiker lite försynt;
- Men medellivslängden i Pajala bara är ju bara 74,5 år…

Turligt nog har Reinfeldts ”arbeit macht frei-linje” faktiskt redan tänkt ut en listig lösning på det problemet….

Om någon stackare skulle våga trilla av pinnen innan han fullgjort sin arbetsplikt, så stoppas han omgående upp som en ekorre i skolan och ställs in i moderaternas TV-studio.

Här får de uppstoppade och (nästan) pensionerade tjänstgöra som extrapublik vid moderaternas propagandasammankomster och historierevisioner ända tills 75-årskvoten och pensionsåldern är uppfylld.

(Om det börjar lukta alldeles för jävligt kan pension i undantagsfall ändå beviljas vid
74,9 års ålder. Några pengar betalas dock inte ut eftersom uppstoppade personer vanligtvis inte har rätt till pension.)

Ur PR-synpunkt är arrangemanget naturligtvis extra fördelaktigt om arbetaren kan konserveras med ett glatt ansiktsuttryck, som samtidigt uppvisar en imponerad och berömmande attityd gentemot moderaternas storhet.

Hela spektaklet kan sedan visas upp i närbild på SVT, samtidigt som Statsminister Reinfeldt stolt förklarar att Che Guevara egentligen var moderat…------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Statssekreterare krökar och
pussar journalist – på jourtid

Rejäla rubriker smälldes upp 2007 då Aftonbladets fotograf Jimmy Wixtröm fångade statssekreterare Ulrica Schenström på bild under ett restaurangbesök.

Schenström hade jour med krisberedskap kvällen då bilden togs, men tvekade ändå inte att kasta bak några bägare.

Krognotan gick på 945 kronor för öl och vin. Men hon var inte ensam. Bilden togs
i samma sekund som statssekreteraren pussades med sitt bordssällskap – Anders Pihlblad, som då var TV4:s politiske reporter.

Några dagar efter att bilden publicerats avgick Schenström från sin post. Den 9 maj 2008 kom Reinfeldt till KU för att svara
på frågor om det som inträffade. Ulrica Schenström tackade nej till inbjudan att vara med.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Moderat i Malmö fixade bil med tippex
Malmös kommunala bilbolag säljer inte sina fordon till privatpersoner. Men moderaten Håkan Fäldt i bolagets styrelse fixade papperen med tippex och fick en Audi.

- Det är inget konstigt, säger han till Sydsvenskan.

Håkan Fäldt (M) var själv med och startade kommunala bolaget Visab 1992 för att ha ett samlat ägande av alla kommunens bilar.

En grundprincip var att inte sälja ut bilarna till privatpersoner.

Ändå lyckades Håkan Fäldt köpa en Audi A6 av Visab. Först ordnade han så att bilen såldes till hans företaget Pro Novum. När blanketten om ägarbyte var undertecknad tippexade han över namnet och skrev dit sitt eget namn.

Avslöjad av bot


Manövern avslöjades av Sydsvenskan när Håkan Fäldt överklagade en trafikbot om fortkörning. Han hade överträtt 40-gränsen i Malmö innerstad, en förändring som han för övrigt själv varit med och beslutat om.

Experten Ronny Svensson säger till Sydsvenskan att Visab har gjort fel som sålt till en privatperson.

Så som affären ser ut i dag borde Håkan Fäldt desstuom skatta för sin förmånliga rabatt, värd minst 40 000 kronor, menar Ronny Svensson.

Ekänner


Håkan Fäldt (M) erkänner att han gjort en ändring i blanketten om ägarbyte. Han lägger delvis skulden på det kommunala bolaget Visab. Anledningen: de registrerade inte överlåtelsen till Fäldts företag Pro Novum i tid.

– Jag ringde Vägverket som förklarade att det inte fanns en anmälan om överlåtelse. När jag till slut fick den hade det gått så lång tid att jag inte skulle hinna registrera om den från företaget till mig före den 1 maj.

Jag hade nämligen tecknat försäkring från den 1 maj, och företaget har ju ingen. Det som då hade hänt är att företaget fått betala straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen och att jag kört en oförsäkrad bil, vilket inte hade varit så roligt, säger han till TT.

TT: Var du medveten om att Visab inte får överlåta bilar till privatpersoner?

– Visab får ju överlåta till företaget, och sedan är det upp till revisorer och skattemyndigheter att granska hur företaget hanterar bilen vidare mot mig.

TT: - Du lyckades få bilen minst 40 000 kronor billigare än marknadsvärdet genom att köpa den från kommunen via företaget. Var det en medveten genväg?

– Nej, självklart inte. Det är ju den leasingavgift som Pro Novum betalat in till Visab under fem år. Man har amorterat snabbare på bilen än den faktiska värdeminskningen. Därmed är det ju Pro Novum som ska ha de pengarna.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ministrar glömde  betala tv-avgift

Regeringen Reinfeldt skakades när det avslöjades att tre ministrar låtit bli att betala tv-licensen. Två av dem avgick direkt.

Efter bara tio dagar som kulturminister avgick Cecilia Stegö Chilò då det visade sig att hon inte betalat tv-licens på över 15 år. I runda slängar 15 000 kronor.
Maria Borelius var handelsminister, men avgick
efter åtta dagar då hon ut-över att inte betalat tv-licensen också betalat för hemhjälp svart.

- Tobias Billström, som var migrationsminister, avgick inte trots att han låtit bli att betala tv-licensen i tio år.


”- Jag valde att inte betala, eftersom jag inte tyckte att SVT producerade några bra program.


- Med åren blir man klokare och självklart ska man följa de lagar vi stiftat”, sa han enligt TT.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dom mot den tidigare moderata landstingspolitikern Börje Löfgren

Publicerad 9 mars 2012 SÖRMLAND
Privatläkaren och tidigare moderata landstingspolitikern Börje Löfgren i Trosa dömdes på fredagen för bokföringsbrott och skattebrott. Tingsrätten bedömer att brotten inte är grova.

Börje Löfgren döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.
Domen är en framgång för försvaret. Åklagare Susanne Hedberg Norén ansåg att Börje Löfgren borde fällas för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott, och när rättegången avslutades yrkade hon på ett och ett halvt års fängelse.

Via sin försvarsadvokat Hans Sundberg medgav Börje Löfgren skattebrott av normalgraden under rättegången, och nu står det klart att tingsrätten har gått på försvarets linje.
De brott som Börje Löfgren döms för begicks under 2008, då han fortfarande var moderat landstingspolitiker.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rasistiska åsikter i M-valstugor

SVT:s Uppdrag granskning avslöjade politikernas riktiga åsikter. Det var reportrarna Janne Josefsson och Lars-Göran Svensson som inför valet 2002 besökte valstugorna runt om i landet och hörde sig för om flyktingsfrågan.

50 valstugor i 30 kommuner besöktes, med dold och synlig kamera. Programmets utsände låtsades hysa främlingsfientliga åsikter för att se om politikerna höll med, och åsikterna skiljde sig rejält när kameran var synlig eller dold. 

- Bara ett fåtal av de 54 tillfrågade argumenterade emot den främlingsfientlige besökaren. 
- Den värsta skandalen gjorde Moderaterna. Alla 17 (m)-politiker som tv-teamet diskuterade med hade starka åsikter om en mer restriktiv flyktingspolitik, flera hade tydliga främlingsfientliga åsikter.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungmoderat döms för Hitlerhälsning

9 december 2011 kl 19:54, uppdaterad: 9 december 2011 kl 20:20


Den 18-åriga kvinna som på en bild gjorde Hitlerhälsning framför en tysk flagga döms för hets mot folkgrupp. Det beslutade Skellefteå tingsrätt på fredagen, rapporterar Folkbladet.nu.

Påföljden blir 70 dagsböter à 50 kronor. Kvinnan publicerade bilden på sin blogg. En partikamrat var med på bilden. Båda har fått lämna Moderata ungdomsförbundet i Skellefteå.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Muf sålde sprit till unga

I november 2009 avslöjades att Moderata ungdomsförbundets drev en svartklubb i i sina lokaler i Helsingborg där de sålde sprit till ungdomar. Spriten var billig och ryktet spred sig snabbt bland festsugna kids i staden.

Några som hörde om det var fyra medlemmar av UNF, Ungdomens nykterhetsförbund, så de gick till lokalen på en egen krogkontroll. När de kom dit var det bara att knalla fram till baren och beställa. Utan legitimation.

”Det fanns ingen kontroll överhuvudtaget och samtalsämnena handlade knappast om politik. De talade istället glatt om hur bra dom var på att festa. Bästa Muf-föreningen i Skåne påpekade de gärna”, sade 17-åriga Jessika från UNF enligt Helsingborgs Dagblad. Hela styrelsen i Muf Helsingborg fick lämna sina uppdrag efter avslöjandet.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderat i Hallstahammar

dömd till fängelse


Publicerat: tisdag 17 maj 2005 kl 07:07 , Nyheter P4 Västmanland
Den moderate kommunpolitikern Johnny Skoog i Hallstahammar har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Enligt VLT hade han 1,92 promille alkohol i blodet när han greps på riksväg 53 vid Kvicksund i september förra året. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille.


Trots domen hoppas Johnny Skoog att han kan behålla sina politiska uppdrag. Men Thomas Högström, som är länsordförande för moderaterna, säger att det är omöjligt. Efter en fällande dom förväntar sig partiet en avskedsansökan, säger han Högström till tidningen.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moderat dömd för grov förskingring


Publicerad 2010-02-12

Östhammar Den moderata politikern Inger Börjesson dömdes nyligen för grov förskingring, skriver Fria Nyheter.

Inger Börjesson har varit verksam i kommunpolitiken i Östhammar och har haft följande uppdrag: 1:e Vice ordförande i Valnämnden, ledamot i Miljö- och Hälsoskyddsnämnden, ledamot i MKB-gruppen för slutförvaret, ersättare i Barn- och Utbildningsnämnden, ersättare i Kommunfullmäktige, ersättare i Kulturnämnden.

Det var som kassör i Sågbäckens stugägareförening som hon begick brottet då hon förde över pengar från föreningen till sitt eget konto. Totalt genomförde hon 21 kontoöverföringar på totalt 124 000 kronor.

Uppsala tingsrätt har nu dömt kvinnan till villkorlig dom och 60 dagsböter om 80 kronor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderatfusk fall för åklagare

DN.SEPublicerad 2010-05-20 16:51    Moderaternas provval
Tre avhoppade moderater i Umeå har för andra gången lämnat in en polisanmälan om det misstänkta fusket med partiets provval inför valet 2002. Polisanmälan gäller otillbörligt verkande vid röstning och urkundsförfalskning.

En av anmälarna är Åsa Sundh, tidigare vice ordförande i Moderaternas kvinnoförbund och ledamot av den moderata partistyrelsen 2001-2003. Hon lämnade partiet 2005.

– Det kan inte få gång till hur som helst, även om det är ett provval. Man kan inte få kapa människors identiteter, förfalska provvalshandlingar, förfalska människors egenhändiga namnteckningar och köpa röster. Brott får inte löna sig, säger hon till DN.se.


I anmälan namnges nio av 45 personer bosatta utanför Umeå som avhopparna påstår att en grupp i ledningen för Moderaterna i Umeå kapat identiteterna för. Enligt polisanmälan skrevs de in som medlemmar utan att själva känna till det.

Deras röster användes av andra personer i provvalet och blev sedan av betydelse för vilka personer som fick topplatserna på Umeå-moderaternas listor för valet till riksdag, landsting och kommun.

– Det är så oerhört hotfullt mot demokratin. Det skulle innebära att en liten intern maktelit sitter och bestämmer vilka som ska styra Sverige, och det för bort makten från väljarna ännu mer,

...säger Åsa Sundh som är riksdagskandidat för Norrländska samlingspartiet som startats av bland andra förre ishockeyproffset Börje Salming.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
   Moderaternas provval
Toppmoderater kände till röstfifflet

Publicerad 2010-02-13 09:18            
Högt uppsatta moderater har känt till uppgifter om misstänkt fusk i provvalet under flera veckor. Ändå var det först efter DN:s avslöjande som beslut fattades om en grundlig utredning.


– Jag har inte suttit i någon av nomineringskommittéerna, säger Sten Nordin, ordförande för Moderaterna i Stockholms stad.

På lördagsmorgonen samlades 200 moderata ombud i landstingshuset på Kungsholmen för att fatta beslut om vilka kandidater som ska stå på riksdagslistan i Stockholms stad. Men det blev inget beslut.


Orsak: Dagens Nyheters avslöjande att en av toppkandidaterna, Mats Rudin, hoppat av sedan han i en intervju med DN erkänt att han betalt andra personers medlemsavgifter samtidigt som han propagerat för att de skulle rösta på honom i provvalet. Provvalet styr vilka personer som ska hamna på valbar plats.

Dessutom har det framkommit uppgifter till DN från tre av varandra oberoende personer att medlemmar i moderatföreningen i Tensta-Rinkeby skrivits in i partiet utan att själva behövt betala medlemsavgiften på 100 kronor. Endast partimedlemmar får rösta i provvalet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderaternas glansdagar… (m)+ åsikter


- Lite kuriosa ur den moderata åsiktsbanken:(m) röstade:

• 1904–1918: Nej till allmän rösträtt.


• 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.


• 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.


• 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.


• 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.


• 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.


• 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.


• 1927: Nej till folkskolereform.


• 1931: Nej till sjukkassan.


• 1933: Nej till beredskapsarbete.


• 1934: Nej till a–kassa.


• 1935: Nej till höjda folkpensioner.


• 1938: Nej till två veckors semester.


• 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.


• 1946: Nej till fria skolmåltider.


• 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.


• 1947: Nej till allmänna barnbidrag.


• 1951: Nej till tre veckors semester.


• 1953: Nej till fri sjukvård.


• 1959: Nej till ATP.
• 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.


• 1963: Nej till fyra veckors semester.

• 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.


• 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.


• 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.


• 1976: Nej till femte semesterveckan.


• 1983: Nej till löntagarfonderna.


• 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.


• 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.• 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.


• 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.


• 2006: Nej till gröna jobb.


• 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.


• 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.


• 2006: Nej till höjd a- kassa.


• 2006: Ja till sänkt a-kassa.


• 2006: Nej till höjd sjukersättning.


• 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

• 2008: Ja till FRA-lagen, • 2009: Ja till IPRED-lagen…

2012: JA till DATALAGRINGSDIREKTIVET
(to be continued…)Partiet för alla äkta Arbetare med 50 inbillade miljoner på banken. Partiet för Arbetaren som har allt och vill bjuda Eliten och Adeln på ett gott skratt.


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sidan & serien läst och godkänd av:

IP: 195.67.88.219 [Trace]ISP: TeliaSonera AB
Organization: Riksdagen | Host: customer.telia.com
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1
March 28, 2012 08:17:40 AM
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1
March 28, 2012 07:37:14 AM
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1
March 28, 2012 07:18:43 AM

IP: 192.44.242.18 [Trace] May 16, 201209:44:23 AM
ISP: Stockholms Lans Landsting
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

IP: 13.25.111.131 [Trace] May 14, 201207:42:51 AM
ISP: Sveriges Radio AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

 IP: 193.180.56.60 [Trace] ISP: Resilans AB May 10, 201212:04:59 PM
Organization: Expressen AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

 IP: 212.214.212.18 [Trace] ISP: TDC Sverige AB May 08, 201206:36:51 PM
Organization: Norrkopings Tidningars Media AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

IP: 212.247.233.133 [Trace] ISP: Tele2 SWIPnet April 04, 201202:18:25 PM
Organization: Mittmedia Service AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

 IP: 193.14.163.194 [Trace] ISP: Tele2 SWIPnet March 28, 201209:34:10 AM
Organization: TV4 A
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

--------------------------------------------------------------------------------

Ladda ner serien som PDF

*
http://www.divshare.com/download/23848495-358
*

http://www.scribd.com/doc/129675214/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-2
http://www.divshare.com/download/23848503-147
*

http://www.scribd.com/doc/129675413/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-3
http://www.divshare.com/download/23848504-651
*


http://www.scribd.com/doc/129675688/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-4
http://www.divshare.com/download/23848505-798
*

http://www.scribd.com/doc/129675894/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-5
http://www.divshare.com/download/23848506-ad6

1 kommentar:

 1. IP: 158.169.131.14 June 24, 2013 12:45:00 PM
  ISP: Commission Europeenne
  Host: ec.europa.eu
  Landed: UNDER MATTAN: MODERATERNAS DÅLIGA DAGAR… del 1 (2)
  undermattans.blogspot.be/2013/01/moderaternas-daliga-dagar-del-1.html

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.